Rosół z gołębia





 
 
 
 

 


Mam to szczęście że mam dostęp do gołębi z których mogę

 ugotować rosół. Jeśli macie również dostęp do hodowlanych gołębi to naprawdę

 spróbujcie, bo warto. Taki rosół jest delikatniejszy niż tradycyjny

 i bardzo pyszny, polecam.

 
 

 
 
Składniki:
  • 2 gołębie
  • 4 marchewki
  • 3 pietruszki
  • kawałek selera
  • por
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1-2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 6 ziaren pieprzu
  • sól
Wykonanie:
 
Gołębie umyć, przełożyć do garnka zalać zimną woda tak by przykryć wszystkie składniki, zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień, zdjąć szumowiny (nie koniecznie). Dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz i gotować na małym ogniu przez 1,5 godziny ma delikatnie pyrkać. W między czasie obieram i myję wszystkie warzywa. Cebulę opalam nad ogniem. Wszystkie warzywa wrzucam do garnka i gotuję, aż mięso i warzywa  będą miękkie. Pod koniec gotowania doprawiam solą. Po ugotowaniu rosół przecedzić. Podawać z makaronem lub ryżem.
 Smacznego!

 
 





 
 
 




 







 
 
 
 

4 komentarze :

[0].appendChild(pfBloggerJs);