Składniki:
- 8 gałązek jarmużu
- 2 łyżki cytryny
- 1 czerwona papryka
- 1 ogórek zielony
- 1/2 puszki kukurydzy
- 2-3 łodyżki selera naciowego
- 1/4 szklanki ziaren słonecznika
- 1/2 małej cebulki
- 3 jajka
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Wykonanie:
Umyty jarmuż rwiemy na mniejsze kawałki, skrapiamy cytryną i posypujemy sola. Nacieramy rękami listki. Jajka gotujemy na twardo. Paprykę i ogórek kroimy w kostkę. Seler kroimy w paseczki, a cebulę w piórka. Wszystkie składniki wrzucamy do miski (bez jajek) skrapiamy oliwą i doprawiamy pieprzem. Całość wymieszać.Obrane jajka kroimy na ćwiartki iukładamy na sałatce. Smacznego.
dziś spróbuję zrobić; brzmi fajnie:)
OdpowiedzUsuńjak może przepis brzmieć fajnie , ręce opadają.
OdpowiedzUsuń