Zupa kalarepowa z jarmużem i kaszą manną









Zupa kalarepowa z jarmużem i kaszą manną

to mój dzisiejszy przepis na smaczny obiad.

Pysznie, zdrowo i kolorowo, polecam.








Składniki:
  • 2 L bulionu
  • 3 kalarepy z liśćmi
  • 3 marchewki
  • 2-3 ziemniaki
  • 2 garście jarmużu
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 1 cebula
  • masło
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło, zeszklić cebulę. Dodać kalarepę, ziemniaki oraz marchewkę, chwilę podsmażyć. Wlać bulion i gotować do miękkości warzyw. Liście kalarepy oraz jarmuż porwać na mniejsze kawałki, dodać do zupy, wsypać kaszę manną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość gotować jeszcze przez chwile, aż liście będą miękkie.

Smacznego!

















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);