Ryba smażona w panierce














Lubicie smażoną rybę?  Ja tak, a najbardziej taką panierowaną 

w płatkach owsianych, chociaż  taką klasyczną w bułce tartej 

też nie pogardzę. Moją rybkę podałam z ziemniakami z wody i 










Składniki:
  • 1 kg ryby (u mnie dorsz)
  • 2 cytryny
  • 3 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • płatki owsiane do panierowania
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Rybę myję, kroję na mniejsze kawałki i osuszam ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek skrapiam sokiem z cytryny i oprószam solą i pieprzem. Do miski wbijam jajka, roztrzepuję. Bułkę tartą i płatki wsypuję na oddzielne talerze. Rybę obtaczam w jajku, a następnie w bułce tartej lub w płatkach owsianych. Smażę na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
























Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);