wtorek, 20 grudnia 2016

Kapusta pekińska z marchewką na ciepło










 Szybki sposób na przepyszny dodatek do obiadu, wykorzystałam 

zalegającą w lodówce kapustę pekińską, dodałam trochę marchewki, 

por i powiem wyszło całkiem smacznie, przekonajcie się sami :)





Składniki:

  • kapusta pekińska
  • 2 marchewki
  • mały por ( biała część)
  • masło/olej
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Wszystkie warzywa umyć. Kapustę poszatkować, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w półksiężyce.
Na patelni zeszklić por z marchewką, dodać kapustę, chwilę razem podsmażyć. Następnie doprawić solą i pieprzem do smaku, podlać szklanką wody i dusić na małym ogniu przez ok 15 minut, aż kapusta zmięknie i odparuje woda. Na koniec dodać łyżkę masła i ewentualnie jeszcze doprawić.














Brak komentarzy :

Prześlij komentarz