poniedziałek, 14 września 2015

Bakłażan faszerowany makaronem









Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 100 g makaronu
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki startego sera
  • 1 łyżeczka oregano
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Bakłażan przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć środek. Posolić i ułożyć do góry dnem, aby ściekł sok. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Przełożyć do miski. Cebulę pokroić w piórka, paprykę, miąższ z bakłażana pokroić w kostkę. Fasolkę ugotować, dodać do makaronu. Na oleju podsmażyć cebulę, paprykę oraz bakłażan. Dodać oregano oraz sól, pieprz do smaku. Wymieszać z makaronem i fasolką. Farsz nałożyć do wydrążonych bakłażanów, posypać serem. Zapiekać około 25 minut w temperaturze 180°C. SMACZNEGO!
















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz