Uwielbiam wszystkie ogórki, ale te w musztardzie są dla mnie najlepsze.
Spróbujcie bo są naprawdę pyszne. Również w zalewie musztardowej
jest bardzo dobra cukinia Polecam!
Spróbujcie bo są naprawdę pyszne. Również w zalewie musztardowej
jest bardzo dobra cukinia Polecam!
Składniki:
- 2 kg ogórków
- 18 ziaren ziela angielskie
- 6 liść laurowy
- 4 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- 1 szklanka cukru
- 2.5 łyżki soli
- 6 łyżek musztardy
Wykonanie:
Do garnka wlać wodę, ocet, dodać musztardę, cukier, sól. Zalewę zagotować, wystudzić. Ogórki umyć, obrać ze skórki, pokroić wzdłuż na ćwiartki. Do słoika włożyć ogórki po dwa liście laurowe, 3 kulki ziela angielskiego. Ogórki zalać chłodną zalewą, zakręcić. Pasteryzować, 5 minut od momentu zagotowania. Odkładamy słoiczki do góry dnem, do ostygnięcia.
Dziękuję za udział w akcji "Róbmy przetwory!" :) Proszę dołączyć do wpisu banerek akcji.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)