Smażona makrela










Szybki przepis na pyszna rybę, 

Tym razem wybrałam świeżą makrelę.

Ryba wyszła pyszna, soczysta, po prostu pycha.

Polecam:)






Składniki:
  • 3 świeże makrele
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 garście kolendry
  • cytryna
  • masło klarowane
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Rybę czyszczę, myję i osuszam. Rybę nacinam z każdej strony, oprószam z wierzchu i w środku solą, pieprzem i skrapiam cytryną. Czosnek kroję w plasterki, a  kolendrę siekam. Od środka rybę naciera masłem, wkładam czosnek, kolędę. Na patelni rozgrzewam masło, smażę rybę na złoty kolor.

Smacznego!













Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);