Sałatka z czerwoną fasolą i kapustą pekińską








Szybka, treściwa sałatka z czerwoną fasolą i kapustą pekińską. 

Śmiało możecie ją zapakować i zabrać ze sobą na drugie śniadanie do pracy.

To jedna z moich ulubionych sałatek.

Polecam!



Składniki:
  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 duża marchewka
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 jabłko
  • 1 mała cebula
  • 1/2 pęczka koperku
  • majonez/jogurt
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Warzywa obieram i myję . Kapustę szatkuję i przekładam do miski. Marchewkę i jabłko ścieram na tarce na dużych oczkach. Seler naciowy kroję w plasterki, cebulę w drobną kostkę, a koperek siekam. Fasolę osączam z zalewy. Do kapusty dodaję pozostałe składniki. Dodaję majonez z jogurtem 1:1 i doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam.

Smacznego!











 




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);