Sałatka z pieczonym łososiem, pomidorem i granatem










Dziś przepis na szybką sałatkę z pieczonym łososiem, pomidorem i granatem.

 Do tego dresing z octem balsamicznym Ponti 

który nadał sałatce fajnego, wyrazistego smaku.

Taka sałatka świetnie się sprawdzi jako drugie śniadanie do pracy czy lekki obiad








Wykonanie:

  • 250 g łososia
  • 140 g mix sałat 
  • 2 garście rukoli
  • garść kiełków słonecznika
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1/2 granatu
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Łososia delikatnie posmarować oliwą, posolić i popieprzyć. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia ułożyć łososia. Wkładamy do nagrzanego piekarnik 
do 180°C i pieczemy ok 15 minut. Wystudzonego łososia porwać na 
mniejsze kawałki. Granat przekroić na pół i wyciągnąć ziarenka.
 Pomidory przekroić na pól. Na większym półmisku lub talerzach 
ułożyć sałatę, rukolę, kiełki słonecznika, łososia oraz pomidory. 
Na wierzch dodaj ziarna granatu. Do słoiczka wlej oliwę z 
octem balsamicznym, dopraw do smaku solą i pieprze, 
dokładnie wymieszaj. Gotowym sosem polej sałatkę. 

Smacznego!















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);