sobota, 10 października 2020

Szybka sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorem i mozzarellą









Szybka sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorem i mozzarellą,

Taką sałatkę możecie zrobić sobie na kolację, 

bądź  zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie.






Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 250 g mozzarelli
  • 3 pomidory
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 małą czerwona cebula
  • 2 garście bazylii
sos
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz

Wykonanie:


Wszystkie warzywa myję. Kapustę szatkuję i przekładam do miski. Mozzarellę i pomidory kroję w kostkę tej samej wielkości. Cebulę kroję w drobną ko0stkę, seler naciowy w plasterki, a bazylię siekam niezbyt drobno. Wszystko dodaje do miski z kapustą, doprawiam mieszam. Do słoiczka wlewam oliwę, ocet balsamicznym, miód i doprawiam do smaku solą i pieprze. Gotowym sosem polewam sałatkę i dokładnie mieszam.


Smacznego!
















Brak komentarzy :

Publikowanie komentarza

[0].appendChild(pfBloggerJs);