Pyszne i sycące danie jednogarnkowe w wersji ekspresowej.
Wystarczy kawałek boczku, kiełbasa, fasolka z puszki
i w kilka minut obiad mamy gotowy :)
Składniki:
- 2 puszki fasolki
- 150 g boczku wędzonego
- 250 g kiełbasy
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 100 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka musztardy
- olej do smażenia
- 2 liście laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- majeranek
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kiełbasę, boczek i cebulę pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać tłuszcz, wrzucić boczek, zrumienić. Następnie dodać kiełbasę, cebulę, podsmażyć. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, zalać 1-1,5 szklanką wody, zagotować. Całość gotować 10 minut, po tym czasie dodać całą zawartość puszki z fasolą, przecier pomidorowy, musztardę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut.
a musztarda?
OdpowiedzUsuńJuż dopisałam, dajemy ją pod koniec gotowania.
Usuńa musztarda po obiedzie :P
OdpowiedzUsuń