Dziś przepis na potrawkę z kurczaka, czyli wykorzystanie mięsa z rosołu.
Danie jest proste, smaczne i szybkie do zrobienia.
Moje smaki dzieciństwa :)
Składniki:
- 2 ugotowane udka z rosołu
- 2 marchewki z rosołu
- 1 cebula
- 1,5 szklanki bulionu
- masło do smażenia
- 1 łyżka mąki
- sól, pieprz
Wykonanie:
Ugotowane mięso, obrać z kości, pokroić w kostkę, a marchewkę w plasterki. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na maśle. Całość zalać bulionem, dodać mięso, marchewkę, zagotować. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, wlać do garnka, zagotować. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Wygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńSzybkie dania są najlepsze :)
OdpowiedzUsuń