Kolejna surówki tym razem z czerwonej kapusty. Do kapusty dodała jabłko,
marchewkę i wszystko połączyłam z majonezem.
Wyszła taka surówka Coleslaw z czerwonej kapusty, polecam
Składniki:
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- 2 marchewki
- 1 mała cebula
- 1 jabłko
- sok z połowy cytryny
- 1/2 pęczka koperku
- majonez
- cukier
- sól, pieprz
Wykonanie:
Wszystkie warzywa umyć. Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę oraz jabłko obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Koperek drobno posiekać.
Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać koperek, majonez i wymieszać.
Na koniec dodać sok z cytryny i doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.
Dokładnie wymieszać. Gotowe, smacznego!
ja dodaje troche creme freiche (kwasnej smietany)
OdpowiedzUsuń