Sos jogurtowo-cytrynowy









Delikatny sos  jogurtowo-cytrynowy świetnie sprawdzi się

 jako dodatek do ryb, mięs, świeżych warzyw czy 

pieczonych ziemniaków. Polecam :)






Składniki:


  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • sok z 1/2 cytryny
  • starta skórka z 1/2 cytryny
  • pieprz cytrynowy, sól



Wykonanie:


Cytrynę umyć i sparzyć, skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 
Jogurt wmieszać ze skórką i sokiem z połowy cytryny. 
Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Na koniec doprawić solą i pieprzem. Smacznego!

















1 komentarz :

  1. Na pewno sprawi, że danie nabierze innego smaku i lekko orzeźwi potrawę.
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

[0].appendChild(pfBloggerJs);