Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- 2 jajka
- 1 cebula
- 1 czerstwa bułka
- sól, pieprz
dodatkowo
- 4 jajka ugotowane na twardo
- ok 1/2 szklanki bułki tarty
- olej do posmarowania blaszki
Wykonanie:
Cebulę drobno pokroić w kostkę. Bułkę namoczyć w wodzie, osączyć. Mięso przełożyć do miski, dodać cebulę, bułkę, jajka, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Keksówkę posmarować olejem, posypać delikatnie bułką tartą, wyłożyć połowę mięsa, zrobić małe wgłębienie i włożyć ugotowane i obrane jajka. Na wierzch wyłożyć pozostałe mięso i delikatnie posypać bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec przez 1 godzinę.
Bardzo czesto robie taka pieczen. Czasami z jajkiem, a czasami dodaje papryke w trzech kolorach pokrojona w kostke i mozarelle.
OdpowiedzUsuńDziękuję za przepis. Pieczeń palce lizać!!
OdpowiedzUsuńCieszę się że smakowała:)
Usuń