- 400 g makaronu spaghetti
- 500 g małży w słoiku
- puszka pomidorów
- 1 cebula
- 1/2 pęczka pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie, przelać wodą, odcedzić. Pietruszkę posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę podsmażyć, dodać pomidory, doprawić do smaku. Dusić na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje i powstanie sos. Na koniec dodajemy małże, ugotowany makaron, wrzucamy pietruszkę. Wszystko razem mieszamy. Podajemy od razu, smacznego:)
Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie, przelać wodą, odcedzić. Pietruszkę posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę podsmażyć, dodać pomidory, doprawić do smaku. Dusić na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje i powstanie sos. Na koniec dodajemy małże, ugotowany makaron, wrzucamy pietruszkę. Wszystko razem mieszamy. Podajemy od razu, smacznego:)
nigdy nie jadłam małży...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Kiedyś nie bardzo lubiłam małże, ale teraz to się zmieniło, więc takie spaghetti to bym chętnie zjadła, pychota.
OdpowiedzUsuń