Składniki:
- 1 cukinia
- 1 marchewka
- 1/2 pora
- 1 jabłko
- 4-5 rzodkiewek
- łyżka posiekanego koperku
- 2 łyżeczki oliwy
- sól, pieprz
Wykonanie:
Wszystkie warzywa umyć, marchewkę oraz jabłko obrać ze skórki. Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić, odstawić na 10 minut, po tym czasie odcisnąć z nadmiaru wody. Marchewkę, jabłko i rzodkiewkę zetrzeć na grubej tarce. Por drobniutko pokroić, a koperek posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki, polać oliwą, przyprawić solą, pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Smacznego!
urosło mi juz z 15 cukin,robiłam nadziewane,faszerowane a tu surówka tego jeszcze nie robiłam, napewno spróbuje dziekuje za przepis i pozdrawiam
OdpowiedzUsuń