Pierogi z kasza gryczaną i serem
Składniki:
ciasto na pierogi Tu
farsz
- 1 szklanka kaszy
- 250 g sera
- 1 cebula + olej
- sól,pieprz
Wykonanie:
Kaszę gryczaną ugotować na sypko.Cebulę pokroić w kosteczkę i usmażyć na oleju.W misce pokruszyć twaróg dodać usmażoną cebulę , ugotowaną kaszę.Doprawić solą ,pieprzem i wymieszać.
Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Na każdy nałożyć farsz następnie zlepić boki formując pierożki.
Pierogi wrzucać partiami na osoloną , wrzącą wodę i gotować do miękkości około 3-4 minuty. Podawać z podsmażoną cebulką , boczkiem lub kwaśną śmietaną.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
[0].appendChild(pfBloggerJs);
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz