Okra smażona na ostro

 













  Uwielbiam okrę, bo można ją przyrządzać na wiele sposobów. 

Dusić, gotować, smażyć, a nawet kisićMożna podawać ją jako 

przystawkę albo danie główne. Nie ważne z czym ja podam, 

to i tak za każdym razem smakuje obłędnie. A Wy lubicie okrę?







Składnik:

  • 400 g świeżej okry
  • 1 papryczka chili
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Okrę myję i osuszam. Cebulę kroję w półksiężyce, czosnek i chili siekam. Na patelni rozgrzewam tłuszcz, wrzucam cebulę z chili, podsmażam. Następnie wrzucam okrę, smażę. Gdy okra zmięknie i lekko się zarumieni, wrzucam czosnek i smażę jeszcze przez chwilę. Na koniec doprawiam 
solą i pierzem.
Smacznego!






















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);