Kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą










Szybki przepis na filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i mozzarellą.


Moje kieszonki mięsne podałam z kuskusem z warzywami,
 
wyszło pysznie. Polecam :)








Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz


Wykonanie:

 Na patelni rozgrzewam tłuszcz i podsmażam cebulę. Dorzucam czosnek, chwilę smażę i wrzucam szpinak. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Duszę, aż szpinak zrobi się miękki, studzę. Mozzarellę kroję w kostkę i mieszam ze szpinakiem. Mięso myję, osuszam i przekrawam w złóż robiąc kieszonkę. Mięso nadziewam szpinakiem i dokładnie spinam wykałaczką. Każdy kawałek mięsa oprószam słodką papryką, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzewam olej, smażę mięso na złoty kolor z każdej strony. Zmniejszam ogień, wlewam 2-3 łyżki wody, przykrywam i duszę do miękkości.

Smacznego!


















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);