Śledzie w occie







Dziś zapraszam na pyszne śledzie 

w delikatnej zalewie octowej.

A tu znajdziecie przepis na śledzie 

śmietanie lub z pieczarkami.





Składniki:
  • 500 g śledzi
  • 2 cebule
zalewa
  • 3 szklanki wody
  • 1/3 szklanki octu
  • 3 liście laurowe
  • 6 ziarenka ziela angielskiego
  • 6 ziarenka pieprzu
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli

Wykonanie:

Śledzie płuczemy, zalewamy zimną wodą, moczyć przez 3-5 godziny. Cebulę pokroić w piórka. Wszystkie składniki na zalewę umieścić w garnku, zagotować. Do gotującej zalewy dodajemy cebulę, gotujemy 2 minuty, ostudzić. Śledzie przekladamy do miski/słoika, zalewamy zalewą. Wstawiamy do lodówki na minimum 24 godziny.

Smacznego:)









Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);