środa, 24 czerwca 2015

Śledzie z pieczarkami







Składniki:

  • 0.5 kg śledzi matiasów
  • 3 cebule
  • 400 g pieczarek
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Śledzie moczymy w wodzie. Wymoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w piórka,  pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę pod koniec wrzucić pieczarki i chwilę podsmażyć. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, paprykę słodką oraz sól i pieprz do smaku. Odstawiamy do wystygnięcia. Wystudzony sos mieszamy ze śledziem. Wkładamy do lodówki na całą noc by przeszły smaki.















    Brak komentarzy :

    Prześlij komentarz