poniedziałek, 6 lipca 2015

Śledź w śmietanie









Składniki:

  • 500 g filetów śledziowych
  • 400 ml śmietany 12%
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • łyżeczka posiekanego koperku
  • pieprz


Wykonanie:



Śledzie płuczemy, wkładamy do zimnej wody i odstawiamy na kilka godzin by się wymoczyły. Wymoczone śledzie kroimy w paseczki, posypujemy pieprzem. Cebulę drobno kroimy w kosteczkę. Obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach, koperek drobno siekamy. Do miseczki wlewamy śmietanę, wkładamy jabłko, cebulę oraz drobno posiekany koperek, mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojonego śledzia i jeszcze raz delikanie mieszamy. Śledzia wkładamy do lodówki by przegryzły się smaki. Smacznego :)




















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz