Pikantny filet z indyka







Pyszny, aromatyczny lekko pikantny filet z

indyka tak przygotowany lubię najbardziej.

Do tego ulubione dodatki i obiad mamy 

gotowy. Ja podałam razem z ryżem curry 






Składniki:
  • 1 pierś z indyka
  • masło klarowane
  • czosnek granulowany
  • chilli
  • zioła prowansalskie
  • kumin
  • młotkowany pieprz
  • sól

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety. Każdy kawałek oprószyć chilli, czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi, kuminem, pieprzem oraz solą. Odłożyć do lodówki na 2 godziny. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć mięso z jednej strony przez 4-5 minuty, a następnie odwracamy na drugą stronę i smażymy ok 3-4 minuty.

Smacznego:)








Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);