Kapusta czerwona z jabłkiem
















Kapusta czerwona z jabłkiem to moja 

dzisiejsza propozycja na pyszny dodatek

 do obiadu. Świetnie smakuje na ciepło

 jak i na zimno. Polecam:)





Składniki:
  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 kwaśne jabłko
  • cebula
  • olej
  • ocet
  • cukier
  • sól, pieprz

Wykonanie:


Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka. Zalać szklanką wody, dusić do miękkości ok 20 minut od czasy do czasu przemieszać.  Cebulę pokroić w kostkę, jabłko obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni zeszklić cebulę. Do kapusty dodać cebulkę, jabłko. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem. Całość poddusić jeszcze przez 5 minut. 

Smacznego!
























Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);