Schab duszony z warzywami





Schab duszony z wrzywami to szybki pomysł na 

pyszny obiad. Danie jest o tyle fajne że można 

do niego dodać swoje ulubione warzywa.

Ja podaję z ryżem, bo w takim zestawie 

smakuje nam najlepiej.






Składniki:
  • 600 g schabu 
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łodygi selera naciowego
  • olej do smażenia
  • słodka czerwona papryka
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Mięsa umyć, osuszyć i pokroić w paseczki, oprószyć papryką, solą i pieprzem. Paprykę, seler naciowy pokroić w paseczki a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać tłuszcz wrzucić mięso, smażyć aż lekko się zarumieni. Dodać cebulę, seler naciowy, smażyć przez 5 minut. Następnie dodać paprykę oraz posiekany czosnek i smażyć kolejne 5 minut. Po tym czasie wlać pół szklanki wody i dusić do miękkości, często mieszając. Pod koniec doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!









Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);