Zupa pieczarkowa z ziemniakami






Pyszna, aromatyczna zupa pieczarkowa z 

ziemniakami. Jeżeli lubicie zabielaną to śmiało

 dodajcie śmietany. A tu zapraszam na 







Składniki:

  • 2 L bulionu drobiowego
  • 600 g pieczarek (użyłam brązowych)
  • 5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • masło do smażenia
  • pietruszka/koperek
  • sól, pieprz

Wykonanie:


 Marchewkę, ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, a cebulę w półksiężyce. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć cebulę z marchewką. Następnie wrzucić pieczarkami, przesmażyć. Zalać bulionem, zagotować. Do gotującego wywaru dodać pokrojone ziemniaki.  Doprawiamy do smaku solą i pieprze. Całość gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem posypać zielenią.

Smacznego!









Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);