sobota, 20 stycznia 2018

Gulasz z serc wieprzowych







Dzisiejszy przepis to gulasz z serc wieprzowych.

Przygotowanie takiego gulaszu jest szybkie, 

banalnie łatwe i bardzo tanie.

Ja osobiście lubię taki gulasz z podrobów,

 a jak u Was jest z tymi smakami?




Składniki:
  • 1 kg serc wieprzowych
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • smalec do smażenia
  • mąka pszenna
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • majeranek
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Serca oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce. Na patelni rozgrzać tłumacz, wrzucić serca i podsmażyć. Dodać cebulę i całość smażyć jeszcze przez 5 minut. Następnie podlać bulionem/wodą ok 500 ml, dodać liść laurowy, ziele angielskie, czosnek przeciśnięty przez praskę, majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem aż serca będą miękkie. Mąkę 1-2 łyżki wymieszać z odrobiną wody, wlać do gulaszu,  zagotować. Ewentualnie jeszcze doprawić solą i pieprzem. Smacznego!










Brak komentarzy :

Prześlij komentarz