wtorek, 5 grudnia 2017

Surówka z czerwonej kapusty z selerem naciowym









Pyszna, chrupiąca i bardzo zdrowa surówka z czerwonej kapusty 

selerem naciowym i jabłkiem, będzie idealny dodatek do obiadu. 

Tym bardziej teraz gdy za oknem zimno, musimy zadbać o dodatkowe witaminy.






Składniki:
  • 1/3 główki czerwonej kapusty
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 jabłko
  • sok z 1/2 cytryny
  • majonez
  • cukier
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę drobno posiekać, przełożyć do miski, lekko posolić, wygnieść i odłożyć na 10 minut. Seler naciowy pokroić w cienkie plasterki, jabłko obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Seler i jabłko dodać do kapusty, skropić cytryną wymieszać. Dodać majonez i doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem, wymieszać.
Smacznego :)














1 komentarz :

  1. Zapraszam serdecznie do udziału w konkursie na przepisy na sałatki :) https://cookpad.com/pl/konkursy/239-konkurs-przepisy-na-salatki

    OdpowiedzUsuń