piątek, 17 listopada 2017

Pstrąg z warzywami









Dziś przepis na pstrąga pieczonego z warzywami. 

Danie szybkie jak również i łatwe do zrobienia.

Do tego bardzo smaczne, zdrowe i kolorowe.

Idealne na piątkowy obiad.






Składniki:
  • 2 pstrągi
  • 500 g warzyw marchewka, kalafior,                                                 brokuł, fasolka szparagowa (użyłam mrożonki)
  • 4 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • koperek
  • cytryna
  • masło
  • sól, świeżo mielony pieprz

Wykonanie:

Warzywa przełożyć na durszlak i rozmrozić. Cytrynę pokroić w plasterki, szalotkę na ćwiartki, a czosnek w plasterki. Ryby umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć z wierzchu jak również i w środku. Do środka każdej ryby włożyć koperek, plasterek cytryny i plasterki czosnku. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ryby. Pstrągi naciąć z wierzchu, ułożyć na nich kawałki masła i po plasterku cytryny. Dookoła ryby wyłożyć warzywa, posolić, popieprzyć i skropić je olejem. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez ok 25-30 minut. Smacznego!






Brak komentarzy :

Prześlij komentarz