Kotlety z białej fasoli









Dziś zapraszam na pyszne kotleciki z fasoli, 

które będą świetną propozycją na bezmięsny obiad. 

Do tego takie kotleciki są szybkie do zrobienia, bardzo syte i pyszne.


 





Składniki:
  • 2 puszki białej fasoli 
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • majeranek
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Cebulę i marchewkę umyć, obrać. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Fasolę osączyć z zalewy, zmiksować. Na patelni zeszklić cebulę z marchewką, pod koniec dodać czosnek, chwilę razem podsmażyć. Do fasoli dodać podsmażoną cebulę, marchewkę, 3 łyżki bułki tartej, wymieszać. Na koniec dodać majeranek, sól i pieprz do smaku. Następnie formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. 
Smacznego :)














Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);