niedziela, 26 listopada 2017

Kasza gryczana z warzywami










Kasza gryczana z brokułem i marchewką przyrządzona w ten sposób,

 będzie pysznym dodatkiem do wielu dań jak również jako samodzielnym 

posiłek. Danie jest pyszne, zdrowe i szybkie do zrobienia. 

Ja użyłam kaszy gryczanej białej i podałam z pstrągiem z patelni. 

Było pyszne :)









Składniki:

  • 300 g kaszy gryczanej
  • 1 brokuł
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • olej
  • majeranek
  • sól, pieprz


Wykonanie:


Warzywa obrać i umyć. Cebulę pokroić w piórka, marchewkę w kostkę. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować. Na patelni zeszklić cebulę, dodać marchewkę oraz czosnek, smażyć całość przez kilka minut. Następnie wsypujemy kaszę, podlewamy wodą, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem do smaku. Całość dusimy na małym ogniu do momentu, aż kasza będzie miękka. Na koniec dodajemy brokuł, chwilę jeszcze trzymamy na ogniu. 
Smacznego:)















2 komentarze :

  1. Uwielbiam kaszę gryczaną z warzywami. :) Pyszne i zdrowe jedzonko. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja tez ,wlasnie dzis mam na obiad kasze gryczana ,pieczarki w sosie wlasnym i kotlecik z karkowki a na deserek galaretke z pianka.
    Pozdrawiam wszystkich xoxoxox

    OdpowiedzUsuń