sobota, 22 lipca 2017

Makaron z indykiem i brokułem







Dziś propozycja na prosty, szybki i pożywny obiad.

 Makaron świderki u mnie razowy z filetem z indyka 

z brokułem a wszystko to w sosie śmietanowym. 






Składniki:
  • 400 g makaronu 
  • 500 g filetu z indyka
  • 1 brokuł
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml śmietany 30%
  • olej do smażenia
  • oregano
  • sól, pieprz
Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Oprószyć solą, pieprzem i oregano. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju i usmażyć filet, pod koniec wrzucić czosnek, chwilę razem smażyć, dodać śmietanę, zagotować. Gdy sos lekko zgęstnieje na patelnię wrzucamy makaron, mieszamy by wszystko się połączyło. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać brokół i wszystko razem wymieszać. Smacznego :)












Brak komentarzy :

Prześlij komentarz