Ryż z tuńczykiem i warzywami








Ryż z warzywami i tuńczykiem to dzisiejsza propozycja na pyszny, sycący obiad. 

Do tego dania można dodać również inne warzywa np. cukinię albo czerwoną 

paprykę i również będzie pysznie, polecam.





Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 marchewki
  • żółta fasolka szparagowa
  • zielona fasolka szparagowa
  • 1 duży zabek czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Marchewką obrać, pokroić w kostkę, z fasolki odciąć końce i pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wlać wodę, wrzucić marchewkę z fasolką i ugotować al dente. Tuńczyk i kukurydzę osączyć z zalewy. Natkę pietruszki i czosnek drobno posiekać. Do miski wrzucić wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać od razu. 

Smacznego :)















1 komentarz :

  1. Wygląda przepysznie! :)
    Zachęcam Cię do dołączenia do grupy GASTROMANIA i dodania swojego bloga do listy kulinarnych miejsc w sieci: https://www.facebook.com/groups/528484407347805/permalink/624247877771457/

    OdpowiedzUsuń

[0].appendChild(pfBloggerJs);