środa, 4 maja 2016

Kotlety siekane z piersi kurczaka








Kotlety siekane są świetna alternatywą dla zwykłego kotleta drobiowego czy tradycyjnego schabowego. Delikatne, mięciutkie, soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz. Pycha, polecam.



Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 10 g parmezanu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki majonezu
  • olej do smażenia
  • czosnek granulowany
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Cebulę bardzo drobno posiekać. Dodać ser, cebulę, jajka, mąkę i majonez. Dokładnie wszystko razem wymieszać. W rękach formułujemy zgrabne kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Kotleciki smażyć na średnim ogniu z dwóch stron na złoto. Smacznego!!

















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz