czwartek, 3 marca 2016

Pieczeń z papryką








Prosty, tani i bardzo smaczny przepis na pieczeń z papryką. Idealna do obiadu lub na zimno do kanapek, polecam.





Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 jajka
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerstwa bułka
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę, paprykę, bułkę odciśniętą oraz jajka dodać do mięsa, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Keksówkę wysmarować olejem, mięso przełożyć do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec przez 1 godzinę.















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz