czwartek, 24 marca 2016

Kotleciki z łososia








Lubicie łososia? Bo ja bardzo, no ale że w domu nie wszyscy lubią postanowiłam zrobić kotleciki. I to był strzał w dziesiątkę teraz tak polubili rybkę, że z chęcią zjadają i proszą o dokładkę. Takie kotleciki smakują dobrze na ciepło jak również na zimno, polecam.






Składniki:

  • 500 g filetu z łososia
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka kaszy manny
  • olej do smażenia
  • cytryna
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Łososia bardzo drobno siekamy (można zmielić), przełożyć do miseczki. Cebulę obrać pokroi w bardzo drobną kostkę, pietruszkę posiekać. Do łososia dodać cebulę, pietruszkę, jajko oraz kaszę manną. Skropić cytryną i doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Formować okrągłe kotleciki, lekko spłaszczając. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, mniej więcej po 3 minuty z każdej strony.



















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz