wtorek, 28 lipca 2015

Surówka z młodej kapusty z koperkiem







Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 cytryny
  • sól, cukier

Wykonanie:

Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski, lekko solimy i odstawiamy na ok 30 minut. Koperek drobno siekamy, cebulę kroimy w drobną kosteczkę i łączymy z kapustą. Wszystko polewamy oliwą, skrapiamy cytryną i doprawiamy cukrem. Całość dokładnie wymieszać.
















3 komentarze :

  1. Nominowałam Cię do zabawy Liebster Blog Award. Zapraszam w odwiedziny po więcej informacji http://smakmojegodomu.blogspot.com/2015/07/nominacje-do-liebster-blog-award.html

    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nominowałam Cię do zabawy Liebster Blog Award.
    Zapraszam w odwiedziny po szczegóły:
    http://www.usmazona.pl/nominacja-do-liebster-blog-award/

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam! Nominowałam Cię do zabawy Liebster Blog Award. Zapraszam w odwiedziny na stronę http://saloniksmakow.blogspot.com/2015/07/liebster-blog-award.html po więcej informacji.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń