Składniki:
- 1/2 główki młodej kapusty
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 cebuli
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 cytryny
- sól, cukier
Wykonanie:
Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski, lekko solimy i odstawiamy na ok 30 minut. Koperek drobno siekamy, cebulę kroimy w drobną kosteczkę i łączymy z kapustą. Wszystko polewamy oliwą, skrapiamy cytryną i doprawiamy cukrem. Całość dokładnie wymieszać.
Nominowałam Cię do zabawy Liebster Blog Award. Zapraszam w odwiedziny po więcej informacji http://smakmojegodomu.blogspot.com/2015/07/nominacje-do-liebster-blog-award.html
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
Nominowałam Cię do zabawy Liebster Blog Award.
OdpowiedzUsuńZapraszam w odwiedziny po szczegóły:
http://www.usmazona.pl/nominacja-do-liebster-blog-award/
Witam! Nominowałam Cię do zabawy Liebster Blog Award. Zapraszam w odwiedziny na stronę http://saloniksmakow.blogspot.com/2015/07/liebster-blog-award.html po więcej informacji.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.