wtorek, 21 lipca 2015

Chrupiąca sałatka kalafiorowa z koperkiem








Składniki:

  • 1 średni kalafior
  • 1 pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Kalafior dokładnie myjemy, dzielimy na małe różyczki. Majonez mieszamy z jogurtem i łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski doprawiamy do smaku i dodajemy majonez z jogurtem, dokladnie mieszamy. SMACZNEGO.






















6 komentarzy :

  1. Bardzo lubię tą sałatkę. Jedyne co zmieniam to to, że kalafiora ścieram na tarce o grubych oczkach :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten kalafior ma być surowy???:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dobrze rozumiem... ten kalafior ma być surowy?

    OdpowiedzUsuń