Składniki:
- 1 szklanka ryżu
- puszka tuńczyka
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- bułka tarta
- sól, biały pieprz
Wykonanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Tuńczyk osaczyć z zalewy. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażyć. Wszystkie składniki wrzucić do miski,dodać jajko, doprawić imbirem, solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do zrumienia. Osaczyć na papierowym ręczniku.
Super przepis, dziękuję Kasiu:-)
OdpowiedzUsuń