wtorek, 2 czerwca 2015

Pierogi z kasza gryczaną i serem









Składniki:

ciasto na pierogi  Tu

farsz
- 1 szklanka kaszy
- 250 g sera
- 1 cebula + olej
- sól,pieprz



Wykonanie:

Kaszę gryczaną ugotować na sypko.Cebulę pokroić w kosteczkę i usmażyć na oleju.W misce pokruszyć twaróg dodać usmażoną cebulę , ugotowaną kaszę.Doprawić solą ,pieprzem i wymieszać.
Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Na każdy nałożyć farsz następnie zlepić boki formując pierożki.
Pierogi wrzucać partiami na osoloną , wrzącą wodę i gotować do miękkości około 3-4 minuty. Podawać z podsmażoną cebulką , boczkiem lub kwaśną śmietaną.













Brak komentarzy :

Prześlij komentarz