Kaczka pieczona








Kaczka pieczona to tradycyjne danie polskiej kuchni, 

przyprawiona tylko majerankiem, pieprzem i solą.

 Kaczka wyszła mięciutka, soczysta z cudowną chrupiącą skórką.

A jak smakował! Powiem tylko PUCHA!


Gulasz z serc wieprzowych







Dzisiejszy przepis to gulasz z serc wieprzowych.

Przygotowanie takiego gulaszu jest szybkie, 

banalnie łatwe i bardzo tanie.

Ja osobiście lubię taki gulasz z podrobów,

 a jak u Was jest z tymi smakami?


Makowiec japoński








Makowiec japoński to pyszny, wilgotny

 makowiec z dodatkiem jabłka. 

Samo ciasto robi się ekspresowo i jest 

banalnie proste. Ja użyłam gotowej masy 

makowej, a Wy możecie użyć swoją 

ulubioną domową masę.



Ciasto francuskie ze szpinakiem i ricottą







Bardzo lubię ciasto francuskie, bo można z niego

 wyczarować przeróżne pyszności. 

Świetnie smakuja na słodko jak i wytrawnie. 

Dziś zapraszam na ciasto francuskie ze 

szpinakiem i ricottą.




Sałatka z czerwoną fasolą i szynką







Kolejny przepis na sałatkę wylądował na blogu. 

Sałatka jest banalnie prosta i szybka do zrobienia.  

Zachęcam do zrobienia bo wyszła bardzo pyszna :)



[0].appendChild(pfBloggerJs);