Sałatka ryżowa z szynką, ogórkiem i czerwoną fasolą








Szybka i treściwa sałatka ryżowa z szynką, ogórkiem i czerwoną fasolą.

Do sałatki użyłam ryżu jaśminowego BIO POLSKIE MŁYNY.

Ryż oraz inne produkty Polskie Młyny, które nie są dostępne 

makiecie, możecie zamówić na stronie internetowej.






Składniki:
  • 2 szklanki ryżu jaśminowego BIO POLSKIE MŁYNY
  • 300 g szynki wieprzowej (ulubionej)
  • 3 duże ogórki kiszone
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 mały por (biała część)
  • majonez
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Ryż gotuję w osolonej wodzie na sypko, studzę. Szynkę i ogórki kroję w kostkę. Kukurydzę i fasolę wsypuję na sitko i osączam z zalewy. Por drobno siekam w kostkę. Wszystko przekładam do miski, dodaję majonez i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dokładnie całość mieszam.


Smacznego!














 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);