Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i selerem naciowym









Szybka, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej 

z papryką zieloną i selerem naciowym.

Idealnie się sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub do grilla.









Składniki:
  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1 zielona papryka
  • 2 pomidory
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 pęczka koperku
  • majonez/jogurt naturalny
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Wszystkie warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać, przełożyć do miski. Paprykę i pomidor pokroić w mniejszą kostkę, a  seler naciowy w krążki. Kukurydzę osączyć z zalewy, koperek posiekać. Do kapusty dodać wszystkie warzywa, wymieszać. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem i dodać majonez z jogurtem 1:1. Całość dokładnie wymieszać.

Smacznego!!
















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);