Ciasto z jabłkiem i kokosową kruszonką






Szybkie ciasto z jabłkami i kokosową 

kruszonką to moja dzisiejsza propozycja

 na małe co nie co do kawy.

Spróbujcie bo ciasto jest po prostu pyszne.





Składniki:
  • 1 1/2 szklanki mąki użyłam Mąki Szymanowskiej Polskie Młyny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 120 masła
  • 1/3 szklanki śmietany
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3-4 jabłka
  • cynamon
kruszonka
  • 2/3 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki cukru
  • 100 g masła

Wykonanie:


Mąkę Szymanowską przesiać z proszkiem do pieczenia. Masło roztopić, wystudzić. Do masła dodać jajka, cukier, utrzeć. Dodać śmietanę, wymieszać. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. 
Blaszkę 22x34 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać. 
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, ułożyć na cieście i posypać cynamonem. Z masła, mąki, kokosu i cukru wyrabiamy kruszonkę. Posypać równomiernie po całym cieście.
Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175°C i pieczemy około 45 minut.



Smacznego:)










Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);