Pasta z makreli w oleju z serkiem wiejskim







Wystarczy kilka składników i mamy pyszne 

smarowidło do chleba. Pasta jest szybka, 

prosta w przygotowaniu i bardzo pyszna.

Ja wykorzystałam makrelę w puszcze, ale 

świetnie sprawdzi się również wędzona makrela.





Składniki:

  • 1 puszka makreli w oleju
  • 150 g serka wiejskiego
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • łyżka posiekanej kolendry
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Makrelę osączyć z oleju, wrzucić do miski. . Dodać serek wiejski. Cebulę drobno pokroić w kostkę dodać do miski, wymieszać. Na koniec dodać posiekaną kolendrę i doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. 

Smacznego!










Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);