Zupa pomidorowa z świeżych pomidorów z ryżem








Dzisiejszy przepis dla miłośników pomidorówki. Teraz gdy jest sezon na pyszne, 

dojrzałe, pachnące pomidory nie mogło by jej zabraknąć na moim stole. 

Cudowna, aromatyczna zupa pomidorowa z świeżych pomidorów, podaję z ryżem 

ale równie dobrze smakuje z makaronem. Polecam :)





Składniki:
  • 1 L bulionu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1,5-2 kg świeżych pomidorów
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz
dodatkowo
  • ryż
  • natka pietruszki

Wykonanie:

Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na mniejsze kawałki. W rondlu zeszklić cebulę z czosnkiem.  Dodać pokrojone pomidory, przesmażyć całość. Następnie zmiksować blenderem. Wlać bulion i gotować 15 minut. Śmietanę rozprowadzić z niewielką ilością zupy, wlać do zupy i wymieszać.  Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem. Podawać z ryżem i posypaną natką pietruszki.
 Smacznego :)















Warzywa psiankowate 2017

2 komentarze :

  1. No to u mnie będzie jutro na obiad ;) Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2017 :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje za zaproszenie, przepis dodany, pozdrawiam Kasia

      Usuń

[0].appendChild(pfBloggerJs);