Ślimaki z ciasta francuskiego z szynką i serem







Szybka w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na 

domowe przyjęcie. Wystarczy gotowe francuskie ciasto, kilka składników które

 zawsze znajdziemy w lodowce i ekspresowa przekąska gotowa, polecam :)







Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g szynki/boczku w plastrach
  • 100 g sera żółtego w plastrach
  • jajko

Wykonanie:

Ciasto rozwinąć, rozłożyć plastry szynki, a na nie plastry sera. Zwinąć w roladę. Pokroić w plastry ok. 2 cm. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać ślimaczki. Każdego ślimaczka posmarować rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 st.C ( grzałka góra-dół) i pieczemy 17-20 minut do momentu aż ładnie się zrumienią. Smacznego!










Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);