Dziś na szybko powstały roladki ze schabu z pieczarkami i serem. Danie z tych
bardziej kalorycznych, ale z pewnością Wam zasmakują. Moje roladki podałam
z ryżem i marchewką z groszkiem, polecam :)
Składniki:
- 6 kotletów schabowych
- 650 g pieczarek
- 100 g sera żółtego
- 1 cebula
- mąka do oprószenia
- olej do smażenia
- słodka czerwona papryka
- sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Oprószyć papryką, solą i pieprzem. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Do przestudzonych pieczarek dodajemy ser, całość wymieszać. Na każdy plaster mięsa dajemy farsz, zwijamy roladę i spinamy wykałaczką. Roladki obtoczyć w mące i smażyć z każdej strony na złoty kolor na oleju. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Wyglądają pysznie. !
OdpowiedzUsuńPychotka. Zapraszam do dodania wpisu do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2017 :)
OdpowiedzUsuń